Puistokummit

Olisitko kiinnostunut pitämään huolta ympäristöstäsi? Tekisikö mieli laittaa paikkoja ojennukseen esim. keräämällä roskia tai kitkemällä vieraskasvilajeja? Puistokummina pääset jättämään kädenjälkesi kaupunkikuvaan! Puistokummit toimivat kaupungin viheralueilla itsenäisesti tai ohjatusti. Toiminnanohjauksesta vastaavat vapaaehtoistyön koordinaattori sekä alueelliset puistokummiohjaajat.

Puistokummitoiminta antaa mahdollisuuden osallistua oman asuinympäristön hoitamiseen ja tehdä kaupungista viihtyisämpi. Samalla pääsee hyötyliikkumaan ja ulkoilemaan, ja tapaamaan uusia ihmisiä! Toiminta osallistaa kaupunkilaisia pitämään huolta yhteisestä ympäristöstä.

Puistokummit voivat keskittyä myös koirapuistojen ylläpitoon.

Tutustu puistokummitoimintaan tarkemmin lukemalla Puistokummin käsikirja.

Puistokummin käsikirja

Pääset mukaan ilmoittautumalla kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa Työpajankatu 8. Ilmoittautumisen yhteydessä saat käyttöösi roskapihdit, Hyvällä asialla -huomioliivin, puistokummikalenterin tuntien merkkaamista varten sekä Puistokummi -kortin, jolla voit osoittaa olevasi mukana puistokummitoiminnassa.

Ilmoittautumassa voi käydä milloin vain asiakaspalvelun aukioloaikoina. Asiakaspalvelun aukioloajat löydät Kaupunkiympäristön nettisivuilta, alla olevan linkin takaa.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Aika:

Sovittavissa

Paikka:

Kaupungin viheralueet

Tarvittava osaaminen:

Ei vaatimuksia, mutta ei sovi hyvin liikuntarajoitteisille. Puistokummit perehdytetään tehtävään. Vapaaehtoisten toivotaan sitoutuvan vähintään vuodeksi.

Järjestäjä:

Kaupunkiympäristön toimiala

Lisätietoa:

Armi Koskela

armi.koskela@hel.fi