Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on keino lisätä osallisuutta Helsingissä. Helsingin osallisuus- ja vuorovaikutusmallin perustana on kaupunkilaisten tieto ja osaaminen. Parempaa Helsinkiä rakennetaan yhdessä.

©Jussi Hellsten/ Helsingin kaupunki

Tarjoa osaamistasi ja opi lisää!

Vapaaehtoisena voit luoda merkittäviä ihmissuhteita ja olla tärkeässä roolissa jonkun muun elämässä, esimerkiksi tukihenkilönä tai -perheenä, vertaistukiryhmässä tai kokemusasiantuntijana.

Tehtäviä on tarjolla kymmeniä erilaisia, ja jokaiselle varmasti löytyy tekemistä oman kiinnostuksen ja ajankäytön mahdollisuuksien mukaan. Toimintaa on ympäri kaupunkia, joten kovinkaan kauas ei tarvitse vapaaehtoisena lähteä.

Vapaaehtoistoimintaan ei tarvita tutkintoa huippuyliopistosta, yliluonnollisia kykyjä tai supersankarin taitoja. Läsnäolo, tukeminen, tsemppaaminen ja seuranpito voivat tuntua supersankarin teoilta asiakkaistamme.

Vapaaehtoistoimintaan riittää useimmin ripaus innostusta ja kaksi auttavaa kättä. Vaikka erityisiä taitoja ei tarvita, se ei tarkoita, etteikö niistä olisi hyötyä! Erilaisia esiintymis- ja käsityötaitoja voi käyttää monenlaisessa toiminnassa, ja voit päästä opettamaan tai viihdyttämään muita. Monissa paikoissa, kuten palvelutaloissa, seniorikeskuksissa ja asukastaloissa pääsee toteuttamaan itseään ja ideoimaan toimintaa vapaasti. Kerro rohkeasti omat ideasi!

Vapaaehtoistoiminnassa voi oppia valtavasti ja tutustua uusiin ihmisiin. Voit löytää uusia puolia itsestäsi, tai vahvistaa sellaista osaamista, mikä on jäänyt vähemmälle huomiolle.