Lukulähettiläs

Vie ikäihmiset nojatuolimatkalle vaikka maailman ympäri! Lukulähettiläät välittävät kirjallisuuden herkkuja ja aarteita niille, joille se ei enää ole itse mahdollista. Lukulähettiläänä voit tarjota lukuiloa ja auttaa lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille ja muille, jotka tarvitsevat lukemisessa apua. Lukulähettiläät käyvät lukemassa  palvelutaloissa ja seniorikeskuksissa. Lukulähettilään tehtävät voi yhdistää muuhun Helsingin kaupungin vapaaehtoistoimintaan.

Helsinkiläisistä kirjastoista saat tukea lukulähettilään tehtävään. Kirjastoissa järjestetään lukijoille tapaamisia, joissa annetaan vinkkejä ääneen lukemiseen sopivista kirjoista, välitetään lukuinspiraatiota sekä keskustellaan lukemiseen liittyvistä kysymyksistä ja kokemuksista.

”Tutkimusten mukaan paljon lukevat elävät pidempään kuin muut. Kaikkein tehokkainta on lukemisen yhdistäminen sosiaaliseen pääomaan, jota esimerkiksi vapaaehtoistyö edustaa.” – neurologi Markku T. Hyyppä

Toimintakielinä ovat suomi ja ruotsi.

Helmet.fi/lukulahettilas-sivulla on tietoa, milloin lukulähettiläät tapaavat seuraavan kerran.

Tietoa kirjaston vapaaehtoistoiminnasta Siirry

Aika:

Sovittavissa

Paikka:

Helsingin palvelutalot

Tarvittava osaaminen:

Uuden lukulähettilään tulee käydä vapaaehtoistoiminnan peruskurssi sekä osallistua ainakin yhteen kirjaston järjestämään lukulähettiläiden tapaamiseen. Tärkeää on myös kiinnostus kirjallisuutta kohtaan ja rohkeus kohdata uusia ihmisiä. Tehtävässä saattaa kohdata muistisairaita ikäihmisiä.

Järjestäjä:

Kaupungin lukulähettilästoiminta

Lisätietoa:

Lisätietoja sähköpostilla lukulahettilas@hel.fi sekä suoraan kirjastoista.