Järjestöjen palveluita päihdekuntoutujille ja päihteiden käyttäjille

Varmistathan ajanmukaiset tiedot järjestöjen ja muiden tahojen omilta sivuilta.

Päihteetön toiminta

Helsingin A-kilta

Avoinna arkisin 9-16, su 11-16 Ala-malmintori 1 B 2.krs 00700 Helsinki P. 050-4090344

Tervetuloa juomaan kupponen kahvia ja viettämään päihteetöntä aikaa mukavassa seurassa! Helsingin A-kilta ry pitää Malmin yhteisötilaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä heidän läheisille sekä yhteistyöstä kiinnostuneille. Meillä on teemailtoja, retkiä, keskusteluryhmiä ja tapahtumia sekä yhteistilassa käytettävänä esim. tietokone, telkkari, Hesari ja biljardipöytä. Aamupuuro arkisin eurolla, keittoa usein sunnuntaisin 1,50 eurolla. Tiloissa kokoontuu myös AA.

Maunulan terveysasemalla voit myös keskustella luottamuksellisesti Helsingin A-killan kokemusasiantuntijan kanssa p. 050 441 2164 ke-pe klo 8-16.

Myös korvaushoidossa oleville.

Helsingin A-kilta Siirry Helsingin A-killan sivulle

Stop Huumeille ry

Stop Huumeille ry on päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys. Stoppi tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta, vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa arkisin Stopin olohuoneessa, sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa.

Stop Huumeille ry Siirry Stop Huumeille ry:n sivulle

Raittila ja muut Kriminaalihuollon tukisäätiön päihteettömät vertaistoiminnat

Raittila avoinna ti-pe 16-21 la 12-18 Linnanrakentajantie 6-8 P.050-52 0919 tai 050-3522249

Päihteetön monitoimitila Itä-Helsingissä. Raittila tarjoaa vertaisuutta päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Toimintaan ovat tervetulleet kaikki, jotka kaipaavat aktiivista toimintaa ja yhdessäoloa iltaisin ja viikonloppuisin. Wertsi ry:n vertaiskeskustelua, diakoniatyön ja päihdepolin päivystystä, yhteistä urheilua ja hyvää oloa. Toiminta on kriminaalihuollon tukisäätiön koordinoimaa. Ajankohtaiset toiminnat ja tapahtumat löytyvät Facebookista. Myös kuntouttavassa korvaushoidossa oleville.

Muuta toimintaa ovat Vertaistuki Redis, Nuorten Toiminta ja Digiohjaus.

Kriminaalihuollon tukisäätiön sivu Siirry

Helsingin Elokolot

Kallion Elokolo, avoinna 9-15 joka päivä Toinen linja 31, 00500 Helsinki p. 050-4140675

Kontulan Elokolo, avoinna 9-13 ma-pe Kontulankaari 11 (kerhohuone) p.0503101305

Päihteetön kohtaamispaikka, ilmainen puuro, tietokone ja televisio. Elokolo on tarkoitettu kaiken kansan olohuoneeksi, voit lukea päivän lehtiä, nauttia edullisia virvokkeita seurustella, katsella televisiota kirjoittaa tietokoneella surffailla internetissä tai olla muuten vain. Meiltä löydät ilmaisen ”tuo ja vie” -kirjaston, ja saat tukea hyvinvointiin ja päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa. Järjestämme myös erilaisia teematilaisuuksia, tapahtumia ja retkiä. Alkoholin käytön itsehallinnasta kiinnostuneille järjestetään Cafe Taitolaji iltoja. Lisäksi Elokolossa kokoontuvat erilaiset ryhmät ja yhdistykset. Kaikki ovat tervetulleita Elokoloon elämäntilanteestaan riippumatta. Vertaistukea päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Myös korvaushoidossa oleville.

Elokolo Siirry elokolon sivulle

Vihreä keidas

Sibeliuksenkatu 6

Päihteetön kohtaamispaikka, jonne jokainen on tervetullut. Ennaltaehkäisevää ja korjaavaa työtä ryhmissä ja myös yksilöllisesti henkilökohtaisten tarpeiden perusteella.

Vihreä keidas Siirry vihreän keitaan sivulle

Haittoja vähentävä toiminta

Kipinä ry:n Mesta

Kipinä edistää päihdemaailmassa elävien ihmisten elämänlaadun kohenemista ja hyvinvoinnin lisäämistä tarjoamalla matalan kynnyksen kohtaamispaikan. Korostamme ihmisarvoa ja kaikille kuuluvaa hyvinvoinnin kokemusta. Toimintaideologiamme perustuu haittoja vähentävään työhön, jossa on mukana kuntouttavia elementtejä.

Mesta on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonka ovet ovat avoinna päihteitä käyttäville ja päihdemaailmassa eläville ihmisille. Päihtymys ei ole esteenä tulla Mestaan, kunhan pystyt olemaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Olet tervetullut Mestaan juuri sellaisena kuin olet!

Katso ryhmien kokoontumisajat ja kahvilan aukioloajat Kipinä ry:n sivulta.

Kipinän ry:n sivu Siirry kipinän sivulle

Sininauhasäätiön toimintaa

Sininauhasäätiö on yleishyödyllinen järjestö, joka tarjoaa tukea asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille ihmisille avustaen heitä pääsemään omaan kotiin ja saamaan tarvitsemansa tuen sekä tarjoaa ja kehittää päihde- ja mielenterveysehtoisia palveluja asiakaskuntansa hyväksi.

Illusia päivätoimintakeskus Siirry Illusian sivulle NUOLI - nuorten kohtaamis- ja tukipiste Siirry Sininauhasäätiön sivulle Sininauhasäätiön Opas kadun kansalle Siirry sininauhasäätiön sivulle

D-asemat

D-asemat ovat matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja erilaisissa, haastavissakin elämäntilanteissa oleville ihmisille. Keskuksissa kehitetään yhdessä toimintaa, joka perustuu alueella asuvien ihmisten tarpeisiin. D-asemilla yhdistyvät voimavaraistava kansalaistoiminta sekä kunkin D-aseman kohderyhmälle räätälöidyt sosiaali- ja terveyspalvelut. Helppo ja oikein ajoitettu saatavuus parantaa merkittävästi palveluiden vaikuttavuutta. D-asemat sijaitsevat Kalliossa, Kontulassa ja Kannelmäessä.

D-aseman yhteisö on jokaiselle alueen asukkaalle, suuntaa hakevalle nuorelle, opiskelijalle, työttömälle, perheen äidille, omaishoitajalle, eläkeläiselle, kadun miehelle ja naiselle.

Mielekästä tekemistä, yksinäisyyden lieventämistä, diagnoosivapaata olemista ja omaehtoista kansalaistoimintaa.

D-asema Kannelmäki, Klaneettitie 11

D-asema Kannelmäki Siirry D-asema Kannelmäen sivulle

D-asema Kontula, Kontulan metroasema

D-asema Kontula Siirry D-asema Kontulan sivulle

D-asema Kallio, Castréninkatu 8

D-asema Kallio Siirry D-asema Kallion sivulle

Tukikohta ry

Tukikohdan Opastin-asiakastila, Opastinsilta 8 (katutaso), Helsinki

ma klo 12-15.30, ke klo 12-15.30

Avoimet ovet tarjoaa matalan kynnyksen palveluita sekä tukitoimintaa päihteitä käyttäville. Avoimissa ovissa asiakkaalla on mahdollisuus pysähtyä, tulla kuulluksi, kysyä neuvoa ja saada ammatillista apua sekä vertaistukea. Avoimet ovet on kynnyksetön päiväkeskus ja kohtaamispaikka, jossa voi asioida anonyymisti ja ilman ajanvarausta tai lähetettä. Päihteiden käyttö ei ole este tulla Avoimiin oviin.

Siirry Tukiohta ry:n sivulle Siirry Tukiohta ry:n sivulle

Palveluita läheisille tarjoavat muun muassa

Irti huumeista ry Siirry Irti huumeista ry:n sivulle Tukikohta ry Siirry Tukikohta ry:n sivulle