Järjestöjen palveluita mielen hyvinvointiin

Varmistathan ajanmukaiset tiedot järjestöjen ja muiden tahojen omilta sivuilta.

Tukiyhdistys Majakka ry

Avoinna ma-pe 10-17, su 12-19 Teuvo Pakkalantie 1 A 00400 Helsinki P. 050-469 8222 tai 09-145028

Tukiyhdistys Majakka ry on vertaistukeen perustuva mielenterveysyhdistys, jonka jäsentalo sijaitsee Pohjois-Haagassa. Jäsentalolla on tarjolla lämmin lounas arkisin klo 12-13.30.Yhdistyksellä on lukuisia kerhoja jokaiselle viikonpäivälle; oireidenhallintaryhmiä, virkistysryhmiä ja liikuntaa. Teemme myös joka kuukausi retkiä ja matkustamme Suomessa muutaman kerran vuodessa. Tule tutustumaan toimintaamme, ovemme ovat avoinna päihteettömille.

Siirry Tukiyhdistys Majakan sivulle Siirry Tukiyhditys Majakan sivulle

Mielenterveysyhdistys Helmi

Pasilan talo Pasilan puistotie 7, Helsinki, avoinna ma-pe 9-15, la-su 10-14

Herttoniemen talo Mäenlaskijantie 4, Helsinki, avoinna ma-pe 9-15

Mielenterveys yhdistys Helmi tarjoaa toimintaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista, päihteetöntä. Toiminnassa ei keskitytä kävijöiden sairauksiin tai hoitohistoriaan. Emme ole hoidollinen taho. Tärkeimpiä asiantuntijoita ovat toimintaan osallistuvat, joilla on kiinnostusta mielenterveysasioihin tai kokemusta niistä joko omakohtaisesti tai läheisten kautta. Helmi-taloilla on innostavaa päivittäistä toimintaa ja siellä kävijöiden tukena osaava työntekijä tiimi. Matalan kynnyksen Helmi-toimintaan voi tulla mukaan kuka tahansa. Toimintaan osallistumisen kautta saadaan onnistumisen elämyksiä, merkityksellisyyden kokemuksia ja sosiaalisia kontakteja.

Ei korvaushoidossa oleville.

Siirry Mielenterveysyhdistys Helmen sivulle Siirry Mielenterveysyhdistys Helmen sivulle

Kohtaus

Inarintie 35, 00550 Helsinki

Urbaania yhteisöllisyyttä. Kaupunkiolohuoneessa toteutetaan erilaisia pientapahtumia Helsingissä asuville 18-30 vuotiaille nuorille aikuisille. Iltapalaa. Ei tarvitse yhteydenottoa etukäteen.

Siirry Kohtauksen sivulle Siirry kohtauksen sivulle

Niemenkotisäätiön toimintaa

Kulttuuripaja Elvis

Lautatarhankatu 4, 00580 Helsinki

Luovien toimintojen ja ohjatun toiminnallisen vertaistuen kautta mielekästä tekemistä jokapäiväiseen elämään 18-35-vuotiaille

Etukäteen varattava tutustumisaika

Vastaava ohjaaja: Heidi Tervonen, 050 404 0023

Henkilökunta:

Tapio Kojo, 050 408 2259
Teppo Tolvanen, 050 588 2282

Siirry Kulttuuripaja Elviksen sivulle Siirry Kulttuuripaja Elviksen sivulle

Villa Borgis

Niemikotisäätiön yhteisöperiaatteella toimiva päivätoimintakeskus

Linnavuorentie 13, 00950 Helsinki

Etukäteen varattava tutustumisaika

  • Vastaava ohjaaja: 040 056 0176
  • Henkilökunta: 050 414 3138
Siirry Villa Borgis päivätoimintakeskuksen sivulle Siirry Villa Borgis päivätoimintakeskuksen sivulle

Malmin päivätoimintakeskus

Malmin päivätoimintakeskus tarjoaa kuntouttavaa ja avohoitoa tukevaa päivätoimintaa täyis-ikäisille helsinkiläisille mielenterveyskuntoutujille. Toiminta tukee toipumista ja osallisuutta. Toiminta perustuu yhteisöön ja sen antamaan tukeen. Keskus on auki arkisin.

Siirry Malmin päivätoimintakeskuksen sivulle Siirry Malmin päivätoimintakeskuksen sivulle

Laturin tukiyhteisö, ALVI ry

Alvi ry:n Laturin Tukiyhteisö on matalan kynnyksen toiminta- ja kohtaamispaikka täysi-ikäisille helsinkiläisille, joilla on tai on joskus ollut kokemusta mielenterveydellisistä häiriöistä, syrjäytymisestä tai muutoin vain katselevat asioita toisesta näkökulmasta.

Tärkeintä on halu kuulua johonkin yhteisöön, jonka toimintaan voi osallistua haluamallaan tavalla. Yhtä merkittävää kuin toimiminen ja osallistuminen on myös oleminen ja yhteisön tapahtumien seuraaminen. Laturin Tukiyhteisön Avoin olohuone tarjoaa luontevan kohtaamispaikan sosiaalisten tilanteiden turvalliseen harjoitteluun sekä rauhalliseen illanviettoon Helsingin keskustassa.Tule lukemaan päivän lehtiä, juomaan kuppi kahvia, jutustelmaan ja viihtymään yhdessä. Laturin Tukiyhteisö on auki joka päivä; arkisin ja viikonloppuisin klo 12-20 Voit myös soittaa 040 7747331 ja kysellä lisää toiminnasta.

Siirry Alvi ry:n sivulle Siirry Alvi ry:n sivulle

Lilinkoti-säätiö

Tarjoamme avointa toimintaa Långin talollamme Malmilla, Vanha Helsingintie 8. Avoin toiminta on suunnattu säätiön asukkaiden lisäksi myös muille pääkaupunkiseudun mielenterveys- ja päihdetoipujille.

Siirry Lilinkoti-säätiön sivulle Siirry Lilinkoti-säätiön sivulle

Helsingin klubitalot

Helsingin klubitalo, ma-pe klo 8–16, Hämeentie 54, 09-728 8550

Itä-Helsingin klubitalo, ma-pe klo 8-16.00, Jauhokuja 3, 040-188 0621

Soita ja sovi tapaaminen. Etelä-Suomen Klubitalo-osaajat ESKOT ry:llä on kaksi kansainvälistä klubitalo toimintaa toteuttavaa Klubitaloa Helsingissä. Klubitalo on mielenterveyskuntoutujien ja palkatun henkilökunnan muodostama tasavertainen ja päihteetön yhteisö. Klubitalon toiminta on jäsenille maksutonta. Sitä toteutetaan matalankynnyksen ja vertaistuen periaatteilla. Klubitalon jäseniä tuetaan opintoihin ja työhön, oppimaan uusia tietoja ja taitoja sekä kehittämään sosiaalisia suhteitaan.

Myös korvaushoidossa oleville.

Siirry Helsingin klubitalon sivulle Siirry Helsingin klubitalon sivulle Siirry Itä-Helsingin klubitalon sivulle Siirry Itä-Helsingin klubitalon sivulle

Taiteen sulattamo

Malmin raitti 17 C, 040 065 2349,
Taidetyöpajoja, luovaa kirjoittamista, kokemuskahvit, joogaa, improvisaatio- ja teatterityöpajoja, butohtanssia. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan ketkä tahansa ikään, taitoihin tai diagnoosiin katsomatta.

Siirry Taiteen sulattamon sivulle Siirry Taiteen sulattamon sivulle

Lapinlahden lähde

Lapinlahdenpolku 8

Lapinlahden Lähteen tavoitteena on tehdä Lapinlahden entisestä sairaalasta uudenlainen mielen hyvinvoinnin, yhteisöllisen toiminnan, yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja kulttuurin kohtaamispaikka.

Siirry Lapinlahden lähteen sivulle Siirry Lapinlahden lähteen sivulle

Leikkiväki

Leikkiväki Hermanni, Vellamonkatu 30 A
Leikkiväki Malmi, Torikatu 3, 3. kerros

Matalankynnyksen työpaja- ja kesätoimintaa 18-30-vuotiaille nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Toimintaan otetaan alkuhaastattelun kautta.

Siirry Leikkiväen sivulle Siirry Leikkiväen sivulle

Itä-Helsingin Kulttuuripaja Kupla

Marjaniementie 74 (Iiris-keskus Itiksen lähellä)

Kulttuuripaja tarjoaa yhteisön, jonka kanssa voi turvallisesti kokeilla uutta ja hankkia uusia taitoja. Toiminta on suunnattu helsinkiläisille 18-35 vuotiaille nuorille aikuisille, joilla on jokin mielenterveyden haaste. Diagnoosia ei vaadita, eikä lähetettä tarvita. Kulttuuripaja ei ole hoitopaikka. Toiminnassa keskitytään vahvistamaan omia voimavaroja ja saamaan onnistumisen kokemuksia.

Siirry Kulttuuripaja Kuplan verkko -sivulle Siirry Kulttuuripaja Kuplan verkkosivuille-sivulle

Tukiyhdistys Karvinen

Avoinna ma-pe 9-15 Malmin raitti 19 00700 Helsinki Puh. 050-554 3115

Tukiyhdistys Karvinen on vireä mielenterveysyhdistys, joka ylläpitää päihteetöntä matalankynnyksen kohtaamispaikkaa. Karvinen tarjoaa kävijöilleen vertaistukea, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Kohtaamispaikassa on mahdollisuus edulliseen ruokailuun ja monipuoliseen harrastekerho- ja vertaisryhmätoimintaan. Lisäksi yhdistys tarjoaa mahdollisuuden osallistua retkille, leireille, kulttuuri- ja virkistystapahtumiin sekä vertaisohjaaja- ja vapaaehtoistyöhön.

Ei korvaushoidossa oleville.

Tukiyhdistys Karvisen Facebook-sivu Tukiyhdistys Karviaisen Facebook-sivulle

Finfami Uusimaa – tietoa ja tukea, kun perheessä tai lähipiirissä on mielenterveyden häiriöitä

FinFami Uusimaa ry – Omaiset mielenterveyden tukena on omaisyhdistys, joka toiminnallaan edistää omaisten hyvinvointia, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia. Annamme tietoa psyykkisistä sairauksista sekä tukea mielenterveysomaisen jaksamiseen arjen haasteissa.

Tarjoamme mielenterveysomaisille ryhmiä, luentoja, opintopiirejä, kursseja ja virkistystoimintaa. Vertaistukiryhmämme on tarkoitettu puolisoille, sisaruksille, vanhemmille, lapsille ja aikuisille lapsiomaisille. Lisäksi tarjoamme vertaistapaamisia ja -puheluja.

FinFami Uusimaa Siirry FinFamin sivulle