Vertais- ja ympäristötyö Symppiksessä

Symppikset ovat matalan kynnyksen päiväkeskuksia, jotka tarjoavat mm. haittoja vähentävää terveys- ja sosiaalineuvontaa, käyttövälineiden vaihtoa sekä vertaistukea päihteitä käyttäville ihmisille.

Symppiksessä voi käyttää tietokonetta sekä saada apua esimerkiksi toimeentuloon tai palveluihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Tarjolla on myös puuroa, kahvia ja leipää. Järjestämme erilaista ohjelmaa ja toimintaa, mutta meille voi tulla myös ihan vaan levähtämään tai vaihtamaan kuulumisia.

Symppisten ympäristötyöhön kuuluvat lähiympäristön siisteydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen sekä yhteydenpito alueen asukkaisiin, yhteisöihin ja yrityksiin. Ympäristötyössä lisätään myös yleistä tietoisuutta päihteidenkäyttöön liittyvistä ilmiöistä sekä haittojen vähentämisen yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Helsingin Symppikset sijaitsevat Kontulassa, Itäkeskuksessa ja Sörnäisissä. Symppisten vertaiset toimivat Päiväkeskus Symppisten sisätiloissa sekä lähiympäristössä.

Symppikset ovat avoinna arkipäivisin 10-15 (keskiviikkoisin 9-14)

Symppisten matalan kynnyksen vertaistoiminnalla tavoitetaan myös ihmisiä, jotka ovat vielä palveluiden ulkopuolella. Symppiksessä voi asioida päihtyneenä ja anonyymisti.

Symppisten vertaistoimijoilla on pääsääntöisesti omakohtaista kokemusta päihdeongelmasta. Sopiva vertaistoiminta katsotaan yksilöllisten voimavarojen ja tilanteen mukaan.  Symppisten vapaaehtoistoimintaan voi osallistua myös ilman omakohtaista päihdeongelmaa.

 

Lisätietoa:

Vapaaehtoistoiminnasta saa lisätietoja: 09 31023778