Vapaaehtoiseksi senioripalveluihin

Tule mukaan vapaaehtoiseksi senioripalveluihin! Meillä toimiminen ei vaadi mitään erityistä – sinua tarvitaan juuri sellaisena kuin olet. Seniorikeskusten, palvelukeskusten ja palvelutalojen asukkaat tarvitsevat apua esimerkiksi ulkoilussa ja muissa arjen toimissa. Juttuseura ja apu lehtien ja kirjojen lukemiseen on myös tervetullutta. Mutta jos osaat vaikka laulaa ja laulattaa, soittaa, askarella tai jongleerata, vapaaehtoisena voit myös opettaa tai esiintyä meille. Kerro omat ideasi!

Vapaaehtoisia tarvitaan myös asiakkaiden aktiviteettien järjestämisessä ja neuvonnassa, esimerkiksi retkillä, digiopastuksessa, ulkoilussa, kirjaston käytössä ja muussa toiminnassa.

Voit toimia omien aikataulujen mukaan säännöllisesti tai satunnaisesti.

Asiakkaitamme ovat pääosin seniorit, mutta myös muut, jotka tarvitsevat tukea arjessaan. Vapaaehtoisiksi tarvitsemme henkilöitä, joilla on intoa ja uteliaisuutta kohdata uusia ihmisiä ja sopiva asenne olla läsnä arjen pienissä hetkissä.

Mukaan pääsee olemalla yhteydessä suoraan senioripalveluihin ja voit käydä tutustumassa Senorikeskuksien toimintaan heidän uudistuneilla verkkosivuilla

Seniorikeskukset sivu Siirry Seniorikeskukset sivulle

Etelä-Helsinki

Kivelän seniorikeskus

Kivelän seniorikeskuksen sivu Siirry Kivelän seniorikeskuksen sivulle

Sibeliuksenkatu 14, Anna Tsokkinen, (09) 310 46338 anna.tsokkinen@hel.fi & Ari Klem (09) 310 75310 ari.klem@hel.fi

Meillä käy tällä hetkellä säännöllisesti vapaaehtoisia seurustelemassa, lukulähettiläitä ääneen lukemassa ja tanssikavereita tuomassa iloa arkeen. Lisäksi Kivelässä toimii vapaaehtoisvoimin museokahvila, joka on auki n. 2 kertaa kuukaudessa.

Meillä asiakkaat ja asukkaat kaipaavat vapaaehtoisia mm. seurusteluun ja ulkoiluun sekä retkille ja tapahtumiin saattajiksi. Olemme avoimia uusille ehdotuksille ja toiminnalle asiakkaiden ja asukkaiden voimavarojen mukaan.

Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä Kivelän kulttuuriohjaajiin, yhteystiedot ohessa. Tervetuloa!

Kampin palvelukeskus

Kampin palvelukeskuksen sivu Siirry Kampin palvelukeskuksen sivulle

Salomonkatu 21 B, Ari Liimatainen, ari.liimatainen@hel.fi (09) 310 73865 & Susanna Vilén, susanna.vilen@hel.fi (09) 31044529

Vapaaehtoiset toimivat avustustehtävissä ravintolassa ja pitävät sosiaalista kahviota ja vaatesäilytystä. He toimivat oppaina, matkanjärjestäjinä ja antavat terveysneuvontaa. Lisäksi kirjastoa hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoiset myös ohjaavat erilaisia harrastus- ja keskusteluryhmiä. Pääosin toimintaa on maanantaista perjantaihin klo 8-16, mutta maanantaista torstaihin myös iltaisin voi olla toimintaa.

Meillä voi toimia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Tavoitteena vapaaehtoistoiminnalla lisätä yhteisöllisyyttä ja osallistumista ja pitää yllä toimintakykyä.

Kinaporin seniorikeskus

Kinaporin seniorikeskuksen sivu Siirry Kinaporin seniorikeskuksen sivulle

Kinaporinkatu 7-9, Heidi Muurinen (09) 310 52917 heidi.muurinen@hel.fi

Voit toimia vapaaehtoisena palvelukeskuksessa, päivätoiminnassa, ryhmäkodeissa sekä palveluasumisen puolella.  Palvelukeskuksessa vapaaehtoiset voivat esimerkiksi järjestää retkiä, toimia vaatesäilytyksessä, toimittaa Kinaporin Sanomat -lehteä, hoitaa palvelukeskuksen kirjastoa, suunnitella ohjelmaa, järjestää juhlia ja esiintyä tapahtumissa, toimia digioppaana, tehdä käsitöitä myyjäisiä ja lahjoituksia varten, toimia aulaoppaana, ohjata harrasteryhmiä tai osallistua asiakasneuvoston toimintaan.

Ryhmäkodeissa, palveluasumisessa ja päivätoiminnassa voi vaikka olla mukana ystävätoiminnassa, toimia ulkoilukaverina, saattaa asiakkaita palvelukeskuksen tapahtumiin tai esiintyä tapahtumissa.

”Kiitos, että haluat olla mukana tuomassa hyvää mieltä ja valoa yksinäisyyteen.”

Koskelan seniorikeskus

Koskelan seniorikeskuksen sivu Siirry Koskelan seniorikeskuksen sivulle

Hospitaalinkulku 8, 00600 Helsinki, Julia Kandolin, julia.kandolin@hel.fi (09) 310 50066

Koskelan palvelukeskuksessa voit toimia vapaaehtoisena monipuolisesti omia taitoja ja kiinnostuksenkohteita hyödyntäen. Vapaaehtoinen voi toimia esimerkiksi lukulähettiläänä, liikuntaryhmän vapaaehtoisena (ohjata esim. joogaa) tai ohjata itselleen mieleistä ryhmää. Tärkeintä on löytää oma tapa toimia vapaaehtoisena.

Lämpimästi tervetuloa iloiseen joukkoon mukaan!”

Töölön seniorikeskus

Töölön seniorikeskuksen sivu Siirry Töölön seniorikeskuksen sivulle

Töölönkatu 33, Ada Brusila (09) 310 74271 ada.brusila@hel.fi & Roosa Isokääntä (09) 310 70512 roosa.isokaanta@hel.fi

Kaipaatko mielekästä tekemistä arkeen? Haluatko ilahduttaa senioreita?

Tarjoamme laajan mahdollisuuden toimia vapaaehtoisena juuri sinun mielenkiintojasi ja taitojasi hyödyntäen. Voit toimia vapaaehtoisena seniorikeskuksessa asuville asukkaille tai kotona asuville palvelukeskuksen palveluja käyttäville asiakkaille. Meillä Töölössä vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi lukulähettiläinä, vierailla yhdessä lemmikkiensä kanssa tai voit jopa järjestää erilaisia harrasteryhmiä kuten liikunta- tai käsityöryhmiä. Seniorit toivovat myös muun muassa asiointiapua, keskustelua, pelailua, tapahtumiin saattajia sekä ulkoilua. Miltä siis kuulostaisi kahvit Töölöntorilla tai vauhdikas hetki karaoken vetäjänä?

Yhdessä vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa löydämme sinulle mielekkään ja sopivan tavan toimia vapaaehtoistoisena. Tarjoamme sinulle perehdytyksen, koulutuksia sekä yhteyshenkilön, jonka kanssa voit vaihtaa kuulumisia. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Töölön palvelukeskuksen vapaaehtoistoimintaan. Sinä olet meille tärkeä.

Länsi-Helsinki

Riistavuoren seniorikeskus

Riistavuoren seniorikeskuksen sivu Siirry Riistavuoren seniorikeskuksen sivulle

Isonnevantie 28, Kaisa Räihä (09) 310 49235, kaisa.raiha@hel.fi & Jukka Raitio (09) 310 46955,  jukka.raitio@hel.fi

Riistavuoren seniorikeskuksessa on mahdollisuus monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin, omien kiinnostusten mukaan.

Meillä voit saattaa asukkaita talon tapahtumiin kuten yhteislauluihin, konsertteihin, kulttuurikävelylle, bingoon, karaokeen, hartauksiin, ulkoilemaan tai retkille. Myös lukeminen ja seuran pitäminen ovat toivottuja. Meillä voi myös ohjata erilaisia ryhmiä, kuten kielikahvila, bingo, karaoke, liikunta, neulekahvila. Lisäksi kädentaitovapaaehtoiset valmistavat tuotteita myyjäisiin ja lahjoituksia varten.

Vapaaehtoisena voi toimia myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Jos sinä kaipaat mielekästä ja merkityksellistä tekemistä arkeen, niin lämpimästi tervetuloa tutustumaan vapaaehtoistoimintaamme.

Pohjois-Haagan palvelukeskustoiminta

Pohjois-Haagan palvelukeskuksen sivu Siirry Pohjois-Haagan palvelukeskustoiminnan sivulle

Hopeatie 14, Hanne Vartiainen (09) 310 46910 hanne.vartiainen@hel.fi

Pohjois-Haagan palvelutaloon toivotaan seuraa ikäihmisille. Ulkoilua, kahvittelua, sanomalehden lukua ja ihan vain kuulumisten vaihtoa, joka on talomme asukkaille kultaakin arvokkaampaa!

Vapaaehtoiseksi liittyminen on helppoa. Riittää että olet yhteydessä talon vapaaehtoisvastaavaan, jonka kanssa sovitte tapaamisen, jossa voitte yhdessä miettiä juuri sinulle sopivaa vapaaehtoistyötä. Tervetuloa mukaan!

Kannelmäen palvelukeskus

Kannelmäen palvelukeskuksen sivu Siirry Kannelmäen palvelukeskuksen sivulle

Urkupillintie 4 A, Vastaava ohjaaja Hannemari Kokkonen, Hannemari.kokkonen@hel.fi (09) 310 24120

Onko sinulla omia mielenkiinnon kohteita tai taitoja, joita haluaisit hyödyntää? Meillä voit toimia vapaaehtoisena ympärivuorokautisen palveluasumisen, päivätoiminnan tai palvelukeskuksen puolella. Vapaaehtoiset voivat toimia hyvin monella eri tavalla omien kiinnostusten mukaan: asukkaiden ilona keskustellen, ulkoillen tai esimerkiksi pelaillen, ryhmänohjaajana tai apuna erilaisissa tilaisuuksissa tai vaikkapa esiintyjänä.

Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä sinulle sopiva tapa tuoda iloa ikääntyvien arkeen.

Munkkiniemen palvelukeskus

Munkkiniemen palvelukeskuksen sivu Siirry Munkkiniemen palvelukeskuksen sivulle

Laajalahdentie 30, Heli Sipilä, heli.sipila@hel.fi, puh. (09) 31044965

 

Pohjois-Helsinki

Kustaankartanon seniorikeskus

Kustaankartanon seniorikeskuksen sivu Siirry Kustaankartanon palvelukeskuksen sivulle

Oltermannintie 32, Tytti Bäckström, (09) 310 45002 kustaankartanon.vapaaehtoistoiminta@hel.fi

Kustaankartano seniorikeskuksessa voit toimia vapaaehtoisena monipuolisesti erilaisissa tehtävissä, omien kiinnostustenkohteidesi mukaan.  Meillä voit toimia esimerkiksi osastoystävänä, lukulähettiläänä, ulkoilukaverina tai asukasystävänä.

Jos kiinnostuit tulemaan mukaan toimintaan ilahduttamaan asukkaidemme arkea, voit olla yhteydessä vapaaehtoistoiminnan ohjaajaamme.  Lämpimästi tervetuloa!

Puistolan palvelutalo

Puistolan palvelutalon sivu Siirry Puistolan palvelutalon sivulle

Aksiisipolku 1, Miia Pekkarinen, miia.pekkarinen@hel.fi (09) 310 58720 tai Tiina Viitala (09) 310 58720  tiina-mari.viitala@hel.fi

Vapaaehtoinen toimii yksilö- tai yleisavustajana, mm. erilaisissa tapahtumissa, ryhmätoiminnoissa ja asiakassaatoissa ikäihmisille. Tarkoituksena on tuoda iloa ja hyvää mieltä asukkaiden arkeen ja mahdollistaa asukkaille omannäköinen elämä. Olemme iloisia, jos sinulla on erityistaitoja tai osaamista esimerkiksi esittävissä taiteissa tai käsitöissä, ja haluaisit hyödyntää taitojasi vapaaehtoisena.

”Meille olet tervetullut omana itsenäsi. Palvelutalossa järjestetään asukkaiden omien toiveiden mukaista toimintaa ja sen toteuttamiseen tarvitaan myös vapaaehtoisia. Toimimme asukkaan silminä, korvina, käsinä, jalkoina ja muistina.”

Syystien seniorikeskus

Syystien seniorikeskuksen sivu Siirry Syystien seniorikeskuksen sivulle

Takaniitynkuja 3, Pauliina Sirén (09) 310 26335 pauliina.siren@hel.fi tai Tarja Taimisto (09) 310 29719, tarja.taimisto@hel.fi

Madetojan palvelutalo ja päivätoiminta Näpsäkkä

Madetojan palvelutalon sivu Siirry Madetojan palvelutalon sivulle

Madetojankuja 3 A, Sinna Sundberg, sinna.sundberg@hel.fi (09) 31024433 & Henna Karhunen (09) 310 73504 henna.karhunen@hel.fi

Ikäihmisten kanssa ulkoilu, lukeminen, ystävätoiminta, Madetojan sohvaperunat (tv:n katseluseura), saattoapu ja seura talon yhteisissä tapahtumissa sekä erilaiset ryhmätoiminnot. Säännöllisesti tai satunnaisesti, klo 9-18 välillä jokaisena viikonpäivänä. Vapaaehtoisille on avuksi jonkinlainen tietämys muistisairaan kohtaamisesta. Vapaaehtoisena voi hyödyntää omia taitoja ja kiinnostuksen kohteita.

”Tule olohuoneeseemme katsomaan televisiota kanssamme. Sohvaperunana katsot asukkaidemme kanssa televisiota tai elokuvia ja olet seurana.”
”Osallistu talomme tapahtumiin asukkaamme seurana. Me Madetojalla järjestämme tansseja, konsertteja ja muita tapahtumia. Toimit asukkaamme saattoapuna ja seurana.”

Vuorensyrjän palvelutalo

Vuorensyrjän palvelutalon sivu Siirry Vuorensyrjän palvelutalon sivulle

Vuorensyrjä 7 C, Anna Heinonen, (09) 310 74374, anna.s.heinonen@hel.fi

 

Itä-Helsinki

Kontulan seniorikeskus

Kontulan seniorikeskuksen sivu Siirry Kontulan seniorikeskuksen sivulle

Kontukuja 5, Sharmin Afrose, sharmin.afrose@hel.fi , (09) 31046505

Kontulan palvelukeskuksessa vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua monin eri tavoin! Meillä on muun muassa erilaisia ryhmiä, joissa voi olla osallistujana tai vetäjänä. Järjestämme tapahtumia ja konsertteja, ja niiden lisäksi vapaaehtoiset voivat olla mukana järjestämässä karaoketansseja. Vapaaehtoiset voivat päästä ohjaamaan liikuntaryhmiä itsenäisesti tai työntekijän kanssa. Asukkaat ovat iloisia myös ulkoilu- ja keskusteluseurasta. Myös eläinvierailut ovat meistä mukavia, joten voit tulla käymään lemmikkisi kanssa. Otamme uusia ideoita vastaan!

Joissakin tehtävissä, kuten ulkoiluapuna pärjää mainiosti, vaikka vasta opettelisi suomea. Monikulttuurisessa ryhmätoiminnassa dari, farsi, somalia, venäjä, viro ja muut kielet ovat hyödyksi.

Vapaaehtoiset perehdytetään paikan päällä toiminnan alkaessa.

Myllypuron seniorikeskus

Myllypuron seniorikeskuksen sivu Siirry Myllypuron seniorikeskuksen sivulle

Myllymatkantie 4, Sanna Vajavaara (09) 310 46315, sanna.vajavaara@hel.fi tai johanna.raaste@hel.fi

Itäkeskuksen palvelukeskus

Itäkeskuksen palvelutalon sivu Siirry Itäkeskuksen palvelutalon sivulle

Voikukantie 6, Sari Taavitsainen  09 310 46924 sari.taavitsainen@hel.fi ja Niina Korhonen niina.korhonen@hel.fi

Palvelutalon asukkaat kaipaavat erilaisia aktiviteetteja. Niitä voivat olla esimerkiksi toimintatuokiot, ulkoilu, lukeminen, hartaudet tai tapahtumat. Palvelukeskuksen puolella on mahdollista järjestää yksittäinen tapahtuma tai toistuva ryhmä. Vapaaehtoiset ovat mukana tarjoamassa värikkäämpää ja aktiivisempaa arkea.

Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja tehtävään perehdytetään paikan päällä – vapaaehtoisella on hyvä olla kokemusta tai halu oppia muistisairaiden ihmisten kanssa toimimisesta. Erityistaitoja ja kiinnostuksen kohteita, esim. kädentaitoja ja soittotaitoa on erittäin hyvät mahdollisuudet hyödyntää ja voit mainita niistä yhteyshenkilöllemme.

Mukaan pääsee ottamalla meihin yhteyttä.

Roihuvuoren seniorikeskus

Roihuvuoren seniorikeskuksen sivu Siirry Roihuvuoren seniorikeskuksen sivulle

Punahilkantie 16, Katariina Muhli (09) 310 46925  katariina.muhli@hel.fi  tai                                    Emma Paju-Torvalds, emma.paju-torvalds@hel.fi

Ryhmäkodit tarvitsevat apukäsiä esimerkiksi saattamaan asukkaita talon tapahtumiin kuten tansseihin, yhteislauluihin, talon taidenäyttelyihin, retkille tai ulkoilemaan. Myös lukeminen ja seuran pitäminen ovat toivottuja. Vapaaehtoistina voi toimia myös iltaisin ja viikonloppuisin. Toiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä ja merkityksellistä tekemistä arkeen, niin vapaaehtoiselle kuin asukkaalle. Vapaaehtoiset perehdytetään paikan päällä.

Jos sinulla on erityisiä esiintymis- tai käsityötaitoja, ja haluat hyödyntää niitä toiminnassa, kerro yhteyshenkilölle. Kokemus muistisairaan kohtaamisesta on plussaa!

”Tule sellaisena kuin olet!”

Laajasalon palvelutalo

Laajasalon palvelutalon sivu Siirry Laajasalon palvelutalon sivulle

(entinen Rudolfin palvelutalo) Rudolfintie 17–19, palvelukeskuksessa Anna Saari, anna.m.saari@hel.fi, (09) 310 44193 & Anna Lemberg (09) 310 60704 anna.lemberg@hel.fi