Kulttuurikaverit

Kulttuurikaverit voivat olla kulttuurin suurkuluttajia tai vasta-alkajia. Tärkeintä on, että lähtiessäsi hankkimaan uusia kulttuurikokemuksia, otat mukaan jonkun muun apua ja tukea tarvitsevan.

Kulttuurikaverit ovat avuksi kaikille, joille kulttuuritapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, joita yksin lähteminen ei houkuttele tai joille se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle ja takaisin kotiin. Kulttuurikaverin voi saada kuka tahansa helsinkiläinen, joka tarvitsee seuraa tai apua kulttuuritapahtumiin lähteäkseen. Toiminta on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Kulttuurikaveriksi pääsee koulutuksen kautta.

Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa kaupunkilaisten yhdenvertaisuutta helpottamalla osallistumista, parantamalla esteettömyyttä ja kulttuurin saavutettavuutta.

Mukana toiminnassa on kaksikymmentäkahdeksan kulttuurialan yhteistyökumppania, jotka tarjoavat kulttuurikaverin kanssa tulevan asiakkaan lipun enintään viiden euron hintaan. Katso yhteistyötkumppanit kulttuurikaverit-verkkosivulta. Kulttuurikaverin kanssa voi mennä myös ilmaistapahtumiin tai vaikka kirjastoon.

Siirry tästä HelsinkiMission kulttuurikaveri-sivulle Lue lisää kulttuurikaveripalvelusta Helsingin kaupungin verkkosivulta

 

Aika:

Sovittavissa oman aikataulun mukaan

Paikka:

Eri kulttuuritoimijat ympäri kaupunkia

Tarvittava osaaminen:

18 vuoden ikä. Kulttuurikaveri koulutetaan kurssilla, joita järjestetään tarpeen mukaan.

Järjestäjä:

Kulttuurikaveritoimintaa järjestetään yhdessä Helsingin kaupungin ja HelsinkiMission kanssa.

Lisätietoa:

Kulttuurikaverin voit tilata itsellesi suoraan HelsinkiMissiolta numerosta 09 2312 0375 (puhelu toimii takaisinsoittopalveluna). Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse: kulttuurikaveri(a)helsinkimissio.fi