Ukrainan humanitaarinen kriisi – auttamisen mahdollisuudet pääkaupunkiseudulla

Ukrainan kriisi on herättänyt auttamisen halun helsinkiläisissä. Kaupunki myönsi helmikuun lopussa 350 000 euroa avustuksena humanitaariseen apuun Ukrainassa ja ukrainalaisten hyväksi. Avustuksesta ohjataan kohteisiinsa 175 000 euroa SPR:n kautta ja 175 000 euroa Suomen Unicef ry:n kautta.​ 

On ilahduttavaa ja lohduttavaa huomata, että ihmisten auttamishalu poikkeusaikoina kasvaa ja yhteydenottoja on tullut runsaasti kaupunkilaisilta. Olemme vahvistaneet yhteistyötä pääkaupunkiseudulla toimivien järjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tärkein tehtävämme on jakaa tietoa, vahvistaa yhteistyötä ja kanavoida kuntalaisten auttamishalua aitoon tarpeeseen.

Vapaaehtoisena tai kaupunkilaisena voit kohdata ihmisiä, jotka kaipaavat neuvoa maahantuloon liittyvissä asioissa. Maahanmuuttoviraston sivuilta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen Ukrainan kriisiin ja Suomeen saapumiseen. Helsingin kaupunki on varautunut auttamaan Ukrainasta sotaa pakenevia ihmisiä. Löydät tietoa Ukrainasta Helsinkiin saapuville täältä.

Vapaaehtoisena voit tehdä hyvää monella tapaa. Tietoa keinoista, joilla jokainen meistä voi olla avuksi, kootaan vapaaehtoistoiminnan verkkosivuille ja päivitetään tilanteen mukaan. Löydä siis itsellesi sopiva tapa auttaa ja lue lisää toiminnan eri mahdollisuuksista alla olevista linkeistä.