Vapaaehtoiseksi / Tarinoita vapaaehtoistyöstä

Tarinoita vapaaehtoistoiminnasta

Kaupungin vapaaehtoistoimintaan osallistuu vuosittain tuhansia vapaaehtoisia. Tutustu vapaaehtoistemme kokemuksiin ja aloita oma tarinasi.

Jokaisella meistä on tarina

Mervi

puutarhaharrastaja

”Vapaaehtoisena tuntee olevansa osa kaupunkia ja kaupunkilainen.”

Katso Mervin tarina (video)

Luis

vapaaehtoinen palvelutalossa

”Se että voin tehdä jonkun onnelliseksi, saa minutkin tuntemaan oloni onnelliseksi.”

Katso Luisin tarina (video)

Oliver

eläinten ystävä

”On kiva olla vapaaehtoisena, koska olen saanut kavereita täältä, ja on kiva toimia eläinten kanssa.”

Katso Oliverin tarina (video)

Kyllikki

harrastaja-arkeologi

”Kun huomaa sen tuloksen, se on todella palkitsevaa ja arvokasta työtä mitä me tehdään.”

Katso Kyllikin tarina (video)

”Minua kiinnostaa kulttuuri ja on hienoa​ kun ei ole sidottuna tiettyyn aikaan ja​ paikkaan, vaan toiminta on joustavaa​ ja voi valita itselle sopivan ajan. Lisäksi​ pääsee mahdollistamaan asiakkaille​ uusia elämyksiä. Vapaaehtoistyö​ kulttuurikaverina on hauskoja kohtaamisia​ ihmisen kesken, se on hirveän hauskaa.”

Iida-Maria​, kulttuurikaveri

”Ensimmäinen vierailu Kipparitalossa hieman jännitti, sillä emme tienneet asukkaista etukäteen juuri mitään. Jännitys hävisi kuitenkin heti ensimmäisten minuuttien aikana ja tiesimme, että se oli meille oikea paikka. Kipparintalon asukkaista tuli heti ystäviämme ja tapasimme noin kaksi kertaa kuussa, kävimme kävelyllä, ostoskeskuksissa, uimassa, museoissa ja joskus pelasimme pelejä asukkaiden yhteisissä tiloissa.

Emme vaihtaisi noita päiviä ja yhdessä koettuja hetkiä mihinkään, harvoin olemme yhdessä nauraneet niin paljon, sillä Kipparintalon asukkaat ovat erittäin huumorintajuista porukkaa. Heidän kanssa unohtuu omat kiireet ja stressit! Suosittelemme kaikille avoimesti tutustumaan kehitysvammatoimintaan, ne aidot kohtaamiset, kokemukset, ilot ja naurut muistamme aina. Kiitos!”

Vapaaehtooispariskunta Kalasataman Kipparitalossa

”Tuntuu hienolta olla jollekin avuksi aika​ pienellä vaivalla. Itse olen saanut elämässä​ aika paljon ja tuntuu kivalta antaa sitä​ hyvää jollekin toiselle.”

Julius​, median moniosaaja

“I love playing music and playing as​ volunteer also makes other people happy.”

Ali, musician

”Tunne siitä, että on oikeasti avuksi, motivoi​ vapaaehtoistöihin. Saattajana myös​ sosiaalinen kontakti asiakkaan kanssa on​ tärkeä osa toimintaa.”

Timo, saatto- ja asiointiapu

”Vapaaehtoistyön parhaita puolia on​ toiminta itsestä ulospäin. Se pakottaa​ hellittämään itsekeskeisyydestä. Aktiivinen​ toiminta muiden parissa on auttanut​ minua paljon ja mukaan pääseminen on​ ollut helppoa: kun on pyydetty, en ole​ kieltäytynyt.”

Jani​, vertaisryhmäohjaaja

”Olemme mukana vapaaehtoistoiminnassa,​ koska niin kauan kuin jalat​ pysyvät alla on liikuttava, muuten tulee​ mökkihöperöksi.​ Kun vakituisiin kävijöihin tutustuu niin​ samalla antaa jotain ja saa itsekin. On niin​ paljon yksinäisiä ihmisiä, täällä saa puhua​ niin paljon kuin haluaa.”

Tiina ja Eki​, palvelukeskuksen vapaaehtoiset

”Kaikki tunteet ovat mukana.”

Hanna-Miia​, ryhmänohjaaja

”Vapaaehtoistyöt tuovat rytmiä viikkoon​ nyt kun olen eläkkeellä, vaikka kyllä tein​ niitä myös kun olin töissäkin. Niistä tulee​ ihan riippuvaiseksi, ei enää osaa olla​ ilman. Parasta on ihmisten kohtaaminen​ ihmisenä.​”

Leena​, asukastaloaktiivi

Tule vapaaehtoiseksi!

”Tuntuu hienolta olla jollekin avuksi aika pienellä vaivalla. Itse olen saanut elämässä aika paljon ja tuntuu kivalta antaa sitä hyvää jollekin toiselle.”

Katso avoimet tehtävät