Vapaaehtoistoiminta kirjastoissa

Kirjastoissa on monia mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan  – ideoi itse, tai tule mukaan olemassa olevaan toimintaan! Alla muutama esimerkki, mutta kuulemme mielelämme myös omat ideasi. Tarjoamme tukea mahdollisuuksien mukaan tapahtumien järjestämiseen, ryhmien vetämiseen tai muuhun toimintaan.

Lukukoirat

Koirasi voi olla tukena lukemaan opettelussa. Kirjastoissamme on tällä hetkellä joitakin lukukoiria.

Lue lisää kennelliiton sivulta

Tapulikaupungin ja Puistolan kirjastot 

Vapaaehtoiset voivat tarjota alueen asukkaille heitä kiinnostavaa toimintaa ja tekemistä kirjastotilassa, esimerkiksi vetää harrastuspiiriä oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Jos sinulla on idea, niin tule juttelemaan meidän kanssamme ja mietitään, olisiko ideasi mahdollista toteuttaa kirjastossa! Ryhmiä voi vetää esimerkiksi kerran viikossa tai kuukaudessa. Myös yksittäisten tapahtumien järjestäminen on mahdollista. Kirjasto tarjoaa perehdytyksen toimintaympäristöön ja tukea toimintaan.

Ole yhteydessä kirjastoihimme!

Tapulikaupungin kirjasto

Puistolan kirjasto

Etelä- ja Pohjois-Haagan kirjastot 

Vapaaehtoiset voivat osallistua avustajina vuotuistapahtumiin, kuten Pohjois-Haagan Tonttupolku-joulutapahtumaan (n. 1000 kävijää), Pohjois-Haagan maaliskuiseen lastentapahtumaan (Muumi- tai vastaavalla teemalla) tai Etelä-Haagan Halloween-tapahtumaan.

Tavoitteena on tuoda iloa, läsnäoloa ja opettaa esimerkiksi askartelu sekä tuoda tutuksi kirjastoa ja kirjallisuutta. Vapaaehtoisilla on hyvä olla esim. askartelutaidot ja/tai muuten hyvät vuorovaikutustaidot. Tapahtumissa on usein askartelua ja myös pienimuotoista tarjoilua.

Kielenä suomi, muut kielet plussaa.

Tule mukaan ottamalla yhteyttä kirjastonjohtajaan.

“Erään muumitapahtuman jälkeen äiti tuli kertomaan, että lapsi oli oppinut puhumaan, koska oli halunnut kertoa kotona kirjaston tapahtumasta.”

Etelä-Haagan kirjasto

Pohjois-Haagan kirjasto

Novellikoukku ja käsityöryhmät

Vapaaehtoisena voit vetää esimerkiksi novellikoukkua Itäkeskuksessa tai muita käsityöryhmää Laajasalossa. Katso tällä hetkellä kokoontuvat ryhmä helmet- sivulta.

Novellikoukku Helmet-sivustolla

Lisätietoja myös Helmet-sivustolla