Vapaaehtoiseksi senioripalveluihin

Tule mukaan vapaaehtoiseksi senioripalveluihin! Meillä toimiminen ei vaadi mitään erityistä – sinua tarvitaan juuri sellaisena kuin olet. Seniorikeskusten, palvelukeskusten ja palvelutalojen asukkaat tarvitsevat apua esimerkiksi ulkoilussa ja muissa arjen toimissa. Juttuseura ja apu lehtien ja kirjojen lukemiseen on myös tervetullutta. Mutta jos osaat vaikka laulaa ja laulattaa, soittaa, askarella tai jongleerata, vapaaehtoisena voit myös opettaa tai esiintyä meille. Kerro omat ideasi!

Vapaaehtoisia tarvitaan myös asiakkaiden aktiviteettien järjestämisessä ja neuvonnassa, esimerkiksi retkillä, digiopastuksessa, ulkoilussa, kirjaston käytössä ja muussa toiminnassa.

Voit toimia omien aikataulujen mukaan säännöllisesti tai satunnaisesti.

Asiakkaitamme ovat pääosin seniorit, mutta myös muut, jotka tarvitsevat tukea arjessaan. Vapaaehtoisiksi tarvitsemme henkilöitä, joilla on intoa ja uteliaisuutta kohdata uusia ihmisiä ja sopiva asenne olla läsnä arjen pienissä hetkissä.

Mukaan pääsee olemalla yhteydessä suoraan senioripalveluihin, yhteystiedot alla.

Etelä-Helsinki

Kivelän seniorikeskus

Kivelän seniorikeskuksen sivut
Sibeliuksenkatu 14, Leea Kavonius, leea.kavonius@hel.fi (09) 310 46338

Kampin palvelukeskus

Kampin palvelukeskuksen vapaaehtoistoiminnan sivu

Salomonkatu 21 B, Kaisa Sjöholm, kaisa.sjoholm@hel.fi (09) 310 73865 tai Marja Ranta, marja.ranta@hel.fi, (09) 310 44529

Vapaaehtoiset toimivat avustustehtävissä ravintolassa ja pitävät sosiaalista kahviota ja vaatesäilytystä. He toimivat oppaina, matkanjärjestäjinä ja antavat terveysneuvontaa. Lisäksi kirjastoa hoidetaan vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoiset myös ohjaavat erilaisia harrastus- ja keskusteluryhmiä. Pääosin toimintaa on maanantaista perjantaihin klo 8-16, mutta maanantaista torstaihin myös iltaisin voi olla toimintaa.

Meillä voi toimia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Tavoitteena vapaaehtoistoiminnalla lisätä yhteisöllisyyttä ja osallistumista ja pitää yllä toimintakykyä.

Kinaporin seniorikeskus

Kinaporin seniorikeskuksen vapaaehtoistoiminnan sivu
Kinaporinkatu 7-9, Eija Mustonen, eija.i.mustonen@hel.fi, (09) 310 52917

Voit toimia vapaaehtoisena palvelukeskuksessa, päivätoiminnassa, ryhmäkodeissa sekä palveluasumisen puolella.  Palvelukeskuksessa vapaaehtoiset voivat esimerkiksi järjestää retkiä, toimia vaatesäilytyksessä, avustaa ruokasalissa tai kahviossa, toimittaa Kinaporin Sanomat -lehteä, hoitaa palvelukeskuksen kirjastoa, suunnitella ohjelmaa, järjestää juhlia ja esiintyä tapahtumissa, toimia digioppaana, tehdä käsitöitä myyjäisiä ja lahjoituksia varten, toimia aulaoppaana, ohjata harrasteryhmiä tai osallistua asiakasneuvoston toimintaan.

Ryhmäkodeissa, palveluasumisessa ja päivätoiminnassa voi vaikka, olla mukana ystävätoiminnassa, toimia ulkoilukaverina, saattaa asiakkaita palvelukeskuksen tapahtumiin tai esiintyä tapahtumissa.

”Kiitos, että haluat olla mukana tuomassa hyvää mieltä ja valoa yksinäisyyteen.”

Koskelan seniorikeskus

Koskelan seniorikeskuksen sivu
Käpyläntie 11 C, Rebecka Lehmussaari, rebecka.lehmussaari@hel.fi (09) 310 50066 & Leila Helminen, leila.helminen@hel.fi (09) 310 45998

Töölön seniorikeskus

Töölön seniorikeskuksen sivu
Töölönkatu 33, Anna-Maija Ohvo, anna-maija.ohvo@hel.fi, (09) 310 73540 ja Tuula Partanen, tuula.u.partanen@hel.fi

Länsi-Helsinki

Riistavuoren seniorikeskus

Riistavuoren seniorikeskuksen sivu
Isonnevantie 23, Jukka Raitio, jukka.raitio@hel.fi (09) 310 46955 tai Kaisa Räihä, kaisa.raiha@hel.fi

Hopeatien palvelutalo/Pohjois-Haagan palvelukeskustoiminta

Hopeatien palvelutalon sivu
Pohjois-Haagan palvelukeskuksen sivu
Hopeatie 14, Janika Karvonen, janika.karvonen@hel.fi, (09) 310 46910 ja Mari Mustonen, mari.mustonen@hel.fi

Kannelmäen palvelutalo

Munkkiniemen palvelutalon sivu
Laajalahdentie 30, Heli Sipilä, heli.sipila@hel.fi puh. 09-31044965

Pohjois-Helsinki

Kustaankartanon seniorikeskus

Kustaankartanon seniorikeskuksen sivu
Oltermannintie 32, Riikka Halonen, (09) 310 73662 kustaankartanon.vapaaehtoistoiminta@hel.fi

Puistolan palvelutalo

Puistolan palvelutalon sivu
Aksiisipolku 1, Miia Pekkarinen, miia.pekkarinen@hel.fi (09) 310 58720, Eeva-Kerttu Demirtas, eeva-kerttu.demirtas@hel.fi

Vapaaehtoinen toimii yksilö- tai yleisavustajana, mm. erilaisissa tapahtumissa, ryhmätoiminnoissa ja asiakassaatoissa ikäihmisille. Tarkoituksena on tuoda iloa ja hyvää mieltä asukkaiden arkeen ja mahdollistaa asukkaille omannäköinen elämä. Olemme iloisia, jos sinulla on erityistaitoja tai osaamista esimerkiksi esittävissä taiteissa tai käsitöissä, ja haluaisit hyödyntää taitojasi vapaaehtoisena.

”Meille olet tervetullut omana itsenäsi. Palvelutalossa järjestetään asukkaiden omien toiveiden mukaista toimintaa ja sen toteuttamiseen tarvitaan myös vapaaehtoisia. Toimimme asukkaan silminä, korvina, käsinä, jalkoina ja muistina.”

Siltamäen palvelutalo

Siltamäen palvelutalon sivu
Peltokyläntie 4-8: Teemu Vuori, teemu.vuori@hel.fi, (09) 310 58912

Syystien seniorikeskus

Syystien seniorikeskuksen sivu
Takaniitynkuja 3, Pamela Peltonen, pamela.peltonen@hel.fi (09) 310 29719

Madetojan palvelutalo ja päivätoiminta Näpsäkkä

Madetojan palvelutalon sivu
Madetojankuja 3 A, Henna Karhunen, henna.karhunen@hel.fi (09) 310 73504 & Paula Lagerstam, paula.lagerstam@hel.fi (09) 31073503

Ikäihmisten kanssa ulkoilu, lukeminen, ystävätoiminta, Madetojan sohvaperunat (tv:n katseluseura), saattoapu ja seura talon yhteisissä tapahtumissa sekä erilaiset ryhmätoiminnot. Säännöllisesti tai satunnaisesti, klo 9-18 välillä jokaisena viikonpäivänä. Vapaaehtoisille on avuksi jonkinlainen tietämys muistisairaan kohtaamisesta. Vapaaehtoisena voi hyödyntää omia taitoja ja kiinnostuksen kohteita.

”Tule olohuoneeseemme katsomaan televisiota kanssamme. Sohvaperunana katsot asukkaidemme kanssa televisiota tai elokuvia ja olet seurana.”
”Osallistu talomme tapahtumiin asukkaamme seurana. Me Madetojalla järjestämme tansseja, konsertteja ja muita tapahtumia. Toimit asukkaamme saattoapuna ja seurana.”

Vuorensyrjän palvelutalo

Vuorensyrjän palvelutalon sivu
Vuorensyrjä 7 C, Eveliina Sorvali, eveliina.sorvali@hel.fi, (09) 310 74374

Itä-Helsinki

Kontulan seniorikeskus

Kontulan seniorikeskuksen sivu
Kontukuja 5, Marja Säikkä, marja.saikka@hel.fi (09) 31046505 sekä Päivi Turunen, paivi.h.turunen@hel.fi (09) 310 41821

Kontulan palvelukeskuksessa vapaaehtoisilla on mahdollisuus osallistua monin eri tavoin! Meillä on muun muassa erilaisia ryhmiä, joissa voi olla osallistujana tai vetäjänä. Järjestämme tapahtumia ja konsertteja, ja niiden lisäksi vapaaehtoiset voivat olla mukana järjestämässä karaoketansseja. Vapaaehtoiset voivat päästä ohjaamaan liikuntaryhmiä itsenäisesti tai työntekijän kanssa. Asukkaat ovat iloisia myös ulkoilu- ja keskusteluseurasta. Myös eläinvierailut ovat meistä mukavia, joten voit tulla käymään lemmikkisi kanssa. Otamme uusia ideoita vastaan!

Joissakin tehtävissä, kuten ulkoiluapuna pärjää mainiosti, vaikka vasta opettelisi suomea. Monikulttuurisessa ryhmätoiminnassa dari, farsi, somalia, venäjä, viro ja muut kielet ovat hyödyksi.

Vapaaehtoiset perehdytetään paikan päällä toiminnan alkaessa.

Myllypuron seniorikeskus

Myllypuron seniorikeskuksen sivu
Myllymatkantie 4 remontissa, osoite nyt; Kettutie 8, Marikka Bergman marikka.bergman@hel.fi, Sirpa Baer sirpa.baer@hel.fi, (09) 310 64160

Itäkeskuksen palvelutalo

Itäkeskuksen palvelutalon sivu
Voikukantie 6: Linda Joona, linda.joona@hel.fi, (09) 310 74368, Ida Huumonen, ida.huumonen@hel.fi, (09) 310 24410,

Palvelutalon asukkaat kaipaavat erilaisia aktiviteetteja. Niitä voivat olla esimerkiksi toimintatuokiot, ulkoilu, lukeminen, hartaudet tai tapahtumat. Palvelukeskuksen puolella on mahdollista järjestää yksittäinen tapahtuma tai toistuva ryhmä. Vapaaehtoiset ovat mukana tarjoamassa värikkäämpää ja aktiivisempaa arkea.

Aiempaa kokemusta ei tarvita, ja tehtävään perehdytetään paikan päällä – vapaaehtoisella on hyvä olla kokemusta tai halu oppia muistisairaiden ihmisten kanssa toimimisesta. Erityistaitoja ja kiinnostuksen kohteita, esim. kädentaitoja ja soittotaitoa on erittäin hyvät mahdollisuudet hyödyntää ja voit mainita niistä yhteyshenkilöllemme.

Mukaan pääsee ottamalla meihin yhteyttä.

Roihuvuoren seniorikeskus

Roihuvuoren seniorikeskuksen sivu
Punahilkantie 16): Katariina Muhli, katariina.muhli@hel.fi tai puh. (09) 310 46925 & Emma Paju-Torvalds, emma.paju-torvalds@hel.fi

Ryhmäkodit tarvitsevat apukäsiä esimerkiksi saattamaan asukkaita talon tapahtumiin kuten tansseihin, yhteislauluihin, talon taidenäyttelyihin, retkille tai ulkoilemaan. Myös lukeminen ja seuran pitäminen ovat toivottuja. Vapaaehtoistina voi toimia myös iltaisin ja viikonloppuisin. Toiminnan tavoitteena on tarjota mielekästä ja merkityksellistä tekemistä arkeen, niin vapaaehtoiselle kuin asukkaalle. Vapaaehtoiset perehdytetään paikan päällä.

Jos sinulla on erityisiä esiintymis- tai käsityötaitoja, ja haluat hyödyntää niitä toiminnassa, kerro yhteyshenkilölle. Kokemus muistisairaan kohtaamisesta on plussaa!

”Tule sellaisena kuin olet!”

Laajasalon palvelutalo

Laajasalon palvelutalon sivu
(entinen Rudolfin) Rudolfintie 17–19, Tarja Taimisto, tarja.taimisto@hel.fi, (09) 310 69652 & palvelukeskuksessa Kati Seppälä, kati.seppala@hel.fi (09) 310 51886