Lukulähettiläät

Vie ikäihmiset nojatuolimatkalle vaikka maailman ympäri! Lukulähettiläät ovat välittämässä kirjallisuuden herkkuja ja aarteita niille, joille se ei enää ole itse mahdollista. Lukulähettiläänä voi välittää lukuiloa muille ja auttaa lukuharrastuksen säilymistä lukemalla ääneen ikääntyneille ja muille, jotka tarvitsevat lukemisessa apua. Lukulähettiläät käyvät lukemassa pääsääntöisesti palvelutaloissa. Lukulähettilään tehtävät voi yhdistää Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan tai Helsingin kaupungin vapaaehtoistoimintaan.

Helsinkiläisistä kirjastoista saat tukea lukulähettilään tehtävään. Kirjastoissa järjestetään lukijoille tapaamisia, joissa annetaan vinkkejä ääneen lukemiseen sopivista kirjoista, välitetään lukuinspiraatiota sekä keskustellaan lukemiseen liittyvistä kysymyksistä ja kokemuksista.

”Tutkimusten mukaan paljon lukevat elävät pidempään kuin muut. Kaikkein tehokkainta on lukemisen yhdistäminen sosiaaliseen pääomaan, jota esimerkiksi vapaaehtoistyö edustaa.” -neurologi Markku T. Hyyppä

Lukulähettilästoiminnassa ovat mukana Helsingin kaupunginkirjasto, SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri, Helsingin Alzheimer-yhdistys sekä joukko palvelukeskuksia ja palvelutaloja ympäri Helsinkiä Aluehallintoviraston tuella.

Toimintakielinä ovat suomi ja ruotsi.

Seuraa helmet-sivuston tapahtumakalenterista, milloin lukulähettiläät tapaavat.

Lisätietoja sähköpostilla lukulähettläs@hel.fi sekä suoraan kirjastoista.

Siirry Helmet-tapahtumakalenteriin

Aika:
Sovittavissa

Paikka:
Helsingin palvelutalot

Tarvittava osaaminen:
Uuden lukulähettilään tulee käydä vapaaehtoistoiminnan peruskurssi sekä osallistua ainakin yhteen kirjaston järjestämään lukulähettiläiden tapaamiseen. Tärkeää on myös kiinnostus kirjallisuutta kohtaan ja rohkeus kohdata uusia ihmisiä. Tehtävässä saattaa kohdata muistisairaita ikäihmisiä.

Järjestäjä:
Kaupungin lukulähettilästoiminta

Lisätiedot:
”Lukeminen on rakkain harrastukseni ja mielelläni jaan lukemisen iloa myös muille.”