Takaisin tehtävälistaukseen

Kasvomaskitalkoot

Ole mukana varmistamassa, että kasvomaskeja on saatavilla kaikille! Kaupunkilaiset voivat osallistua tuomalla maskeja keräyksiin kirjastoille tai ompelemalla maskeja työpajoissa.

 

Maskien keräys

Kaupunki avaa kahdeksaan kirjastoon maskien keräyspisteet 7.9.2020 alkaen. Kirjastot ovat: keskustakirjasto Oodi, Etelä-Haagan, Itäkeskuksen, Jakomäen, Kallion, Kannelmäen, Pohjois-Haagan sekä Töölön kirjasto.

Kertakäyttömaskit tuodaan kirjastoon niissä pakkauksissa, joissa ne on ostettu kaupasta tai apteekista. Ostetut ja itsetehdyt kangasmaskit lahjoitetaan pakattuina läpinäkyviin ja puhtaisiin muovipusseihin. Yhteen pussiin voi laittaa 1-2 maskia.

Diakonissalaitos toimittaa lahjoitusmaskit vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille Helsingissä. Samalla tarjotaan tukea ja opastusta maskien käyttöön.

 

Maskityöpajat nuorisotaloilla

Nuoria opastetaan syksyn kuluessa 16 eri nuorisotalossa kasvomaskin ompelussa. Kussakin 16 talossa pidetään yksi työpaja ja pajoihin otetaan kerrallaan muutamia nuoria. Kukin osallistuja voi tehdä itselleen kaksi maskia.

Ompelupaja on maksuton, nuorisotalo tarjoaa sekä materiaalit että työvälineet. Nuoria opastaa kulloinkin kaksi ohjaajaa.

Lisätietoa ja pajojen ajankohdat ilmoitetaan Munstadi-sivustolla

 

Maskityöpajat kirjastoilla

Myös kirjastot järjestävät kasvomaskityöpajoja syksyn aikana. Kaikkia kannustetaan ottamaan haaste vastaan ja ompelemaan oma kasvomaski, myös läheiselle.  Kasvomaskitalkoot kannustaa myös postamaan kuvia Instagramiin tunnisteella #kasvomaskitalkoot @kasvomaskitalkoot. Kangasmaskin tekeminen itse on uusi kansalaistaito. Kangasmaskien teossa suositellaan käyttämään Marttaliiton ompeluohjeita.

Kasvomaskien ompelutyöpajoista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 

#kasvomaskitalkoot-kampanjan järjestävät Helsingin kaupunki, Helsingin kirjastot, Diakonissalaitos, Marttaliitto, Naisten Valmiusliitto ja Tekstiiliopettajaliitto.

 

 

Lue lisää kampanjasta Diakonissalaitoksen sivulta

Lue lisää kampanjasta Martta-liiton sivulta

 

Paikka:

Nuorisotalot ja kirjastot Helsingissä

Järjestäjä:
Helsingin kaupunki, Helsingin kirjastot, Diakonissalaitos, Marttaliitto, Naisten Valmiusliitto ja Tekstiiliopettajaliitto

Lisätiedot:

Kirjastojen maskien keräyskampanja

Lotta Muurinen, projektipäällikkö

lotta.muurinen@hel.fi, puh. 040 1709 175

 

8.9.2020 alk. Sanna Sivonen, kirjastonjohtaja, Kannelmäen kirjasto 

sanna.sivonen@hel.fi, puh. 040 3349 626 

 

Eliisa Saarinen, kehittämisasiantuntija 

eliisa.saarinen@hel.fi, puh 050 5955322